VÅR NYA INTEGRITETSPOLICY

I samband med att dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft 25 maj 2018 vill vi upplysa dig, som prenumerant samt nuvarande eller tidigare kund hos oss, om vilken typ av information rörande dig som sparas i våra system samt att vi har anpassat vår hantering av dina personuppgifter till den nya och skärpta dataskyddsförordningen då din integritet är viktig för oss.

Här ser du vilka uppgifter vi samlar in, varför vi gör det, hur länge samt hur de används, sparas och skyddas.

DESSA UPPGIFTER SPARAR VI:
Dina uppgifter – såsom namn, e-postadress, adress, telefon/mobilnummer, kontaktperson, och orderdetaljer – finns tryggt förvarade i vårt ordersystem.

Vi sparar däremot INTE personnummer eller betalningsuppgifter utan de skickas direkt till Klarna Checkout och lagras enbart i deras säkra system. Läs Klarna´s dataskyddspolicy .

Eftersom du förekommer i vårt ordersystem, ingår du också i de listor utefter vilka vi använder för att skicka nyhetsbrev. Nyhetsbreven skickas ut till angiven e-postadress, med oregelbundna mellanrum – högst 2 ggr/månad men oftast ännu mera sällan.

I varje nyhetsbrev från Balkongshoppen.se finns liksom tidigare information om hur du enkelt kan avregistrera dig från framtida nyhetsbrev.

DESSA UPPGIFTER SPARA VI INTE:
För att kunna handla hos oss så uppger du ditt personnummer eller annan betalningsinformation såsom dina kortuppgifter, men de går direkt in till KlarnaCheckout och inga betalningsuppgifter lagras på vårt ordersystem.

DÄRFÖR SPARAR VI DINA UPPGIFTER:
- Utöver den kontaktinformation som nämns ovan lagrar vi orderhistorik för garantiåtaganden, besöksinformation, statistisk uppföljning, kundbetyg av oss och dyl som kan vara kopplad till kontaktinformationen.
- I kontakt med oss genom e-post lagras även dessa mail.
- Får du vårt nyhetsbrev så finns dina uppgifter även lagrad i detta register.
- För att kunna möjliggöra leverans av varor kommer våra leverantörer och deras fraktbolag behöva ta del av dina kontaktuppgifter.

DÄRFÖR BEHANDLAR VI DINA UPPGIFTER:
Ditt tillhandahållande av personuppgifter vid köp hos Balkongshoppen.se är ett krav som är nödvändigt för att vi ska kunna hantera beställningar. Utan de efterfrågade uppgifterna är det därför inte möjligt för oss att sälja produkter till dig.

Vi behandlar personuppgifter som är nödvändiga för att
- besvara inkommande frågor eller förfrågningar,
- ingå samt fullgöra beställningar,
- hantera reklamationer och garantiåtgärder,
- erbjuda dig service på webbplats samt under och efter köp.

SÅ LÄNGE SPARAS DINA UPPGIFTER:
Uppgifterna lagras i sju år. Detta för att på smidigast möjliga sätt kunna fullfölja framtida beställningar, besvara eventuella frågor angående tidigare beställningar, garantiåtaganden samt personuppgifter som behövs för att uppfylla kraven i bokföringslagen, mervärdesskattelagen och annan tvingande lagstiftning.

ÄNDAMÅL:
Balkongshoppen behandlar även din mejladress och/eller ditt mobilnummer för marknadsföringsändamål och i syfte att inhämta dina synpunkter om våra tjänster. Marknadsföringen består bland annat av att du kan få en förfrågan att lämna ett omdöme kring våra tjänster.

Samt tillsammans med vår partner Ve samlar vi in personuppgifter från dig som kan komma att användas för marknadsföringsändmål i enlighet med vad som närmare anges i vår respektive Ve:s integritetspolicy. Innan privatpersoner lämnar samtycke till behandling av personuppgifter ska den informationen ha tillhandahållits och samtycket ska omfatta de angivna behandlingarna.

TREDJE PARTER:
Bolaget kan komma att överföra dina personuppgifter till bolag som tillhandahåller marknadsföringstjänster. Dessa mottagare har endast rätt att behandla dina personuppgifter för Balkongshoppens räkning i samband med att de utför en tjänst för Balkongshoppen, t.ex. att skicka en förfrågan om ett omdöme eller rekommendation.

Vill du ändå att vi raderar alla personuppgifter rörande dig, så kontaktar du oss på info@balkongshoppen.se.